Vodic za razvoj nekretnina

Vodič za razvoj nekretnina

Preuzmite vodič

„Vodič za razvoj nekretnina – primer Poslovni prostor“ ekspertskih timova Novaston real estate platforme i advokatske kancelarije Gecić Law koji na jasan, razumljiv i tranparentan način prikazuje proces investiranja u razvoj projekta izgradnje poslovnog prostora predstavljen je pred brojnim zvanicama iz real estate industrije u Beogradu.

„Cilj autora ovog svojevrsnog uputstva bio je da demistifikuju svaku fazu tog izazovnog procesa – od donošenja odluke o investiranju, preko izgradnje i otvaranja, do momenta kad objekat oživi“, istakla je Mia Zečević, vlasnica i generalna direktorka Novaston platforme.

„U kreiranju ovog vodiča učestvovao je naš tim sa stručnim poznavanjem tržista nekretnina u Srbiji i regionu i više 15 godina iskustva u realizaciji i upravljanju stotinama hiljada kvadratnih metara. Vodič je osmišljen kao pomoć inostranim i domaćim investitorima, bilo da su u pitanju investicioni fondovi, institucionalni investitori i druga pravna lica, sa ciljem da pruži osnovne smernice i sveobuhvatan pregled procesa i zahteva koje je neophodno ispuniti za realizaciju jedne investicije u nekretninu, sa izvesnošću da ista bude isplativa. Ovo je bila prilika i da naši eksperti sa dugogodišnjim domaćim i međunarodnim iskustvom prikažu na jednom mestu i deo usluga koje pruža naša platforma“, istakla je Mia Zečević.

Ognjen Colić, partner u advokatskoj kancelariji Gecić Law je ovim povodom izjavio: „Stručni tim specijalista za pravo nepokretnosti advokatske kancelarije Gecić Law je uvideo da postoji potreba da se potencijalnim investitorima, ali i drugim zainteresovanim stranama na ovom tržištu, na jednostavan način pruži uvid u često komplikovane pravne aspekte zahtevnog poduhvata koji predstavlja razvoj jedne komercijalne nepokretnosti.“

Autori vodiča ističu da svaki investitor mora da uzme u obzir čitav niz koraka poput sagledavanja potreba i mogućnosti, planiranja vremena i troškova, uz obavezno planiranje, osmišljavanje, definisanje i sprovođenje plana održivosti.

Marija Urban, direktorka sektora za poslovno planiranje i upravljanje finansijskim operacijama u Novaston Asset Management-u kaže je odabir pravih partnera u investicionim pohodima na tržištu nekretnina od krucijalne važnosti za isplativnost svake vrste investicije. Prema njenim rečima, uspeh tima se ogleda u veštini i znanju da oživljava projekte, unapređuje i održava ih sa ciljem maksimiziranja koristi za sve strane – od investitora, njegovih partnera, dobavljača, pa do samih korisnika nekretnina.