Saradnja Električne Strele sa kompanijom Novaston

Saradnja Električne Strele sa kompanijom Novaston

Novaston platforma podržala je tim studenata Beogradskog univerziteta Električna Strela koji se bave projektovanjem i izradom prve električne formule u Srbiji, povodom njihovog putovanja na takmičenje u Veliku Britaniju.

Formula Student tim Električna Strela osnovan je 2018. godine od strane nekadašnjih članova tima Tenfore Drumska Strela. Oni su odlučili da znanje stečeno u timu iskoriste za realizaciju najambicioznijeg projekta u oblasti studentskih tehničkih takmičenja. Zadatak je da za manje od dve godine razviju i konstruišu prototip trkačkog automobila na električni pogon za neprofesionalne autocross ili sprint trke.

Saradnja Električne Strele sa kompanijom NovastonU 2019. godini će biti predstavljen idejni projekat električnog vozila, sa kojim će studenti Beogradskog univerziteta nastupiti na prestižnom svetskom takmičenju u Velikoj Britaniji. Odlazak u Silverston i takmičenje u klasi II predstavlja uvod u ono što tek sledi - izrada i testiranje prve elektroformule u Srbiji. Sezona 2020 donosi mnoge izazove, a neki od najzahtevnijih su izrada i testiranje samostalno razvijenih sistema kao što su DRS (Drag Reduction System), BMS (Battery Management System) i ECU (Engine Control Unit) koji će upravljati elektromotorima pomoću Torque Vectoring algoritma.

Električna Strela će se takmičiti u klasi e-formula sa više od 150 studentskih timova iz celog sveta. Da bi sve ovo ostvarili i svoj san učinili mogućim, neophodna nam je podrška kompanija koje veruju da mladi u Srbiji mogu da pariraju velikim svetskim Formula Student timovima. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ostvarili saradnju sa kompanijom Novaston i verujemo da ćemo u potpunosti opravdati poverenje koje ste nam ukazali – izjavio je Nikola Novaković, vođa tima Električna Strela.

Električna Strela će na stazi moći da razvije brzinu od 100 km/h za samo 3 sekunde, biće pouzdana, bešumna i bez izduvnih gasova.

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.