Društveno odgovorno poslovanje u doba korona virusa

Budimo solidarni, pomoć je potrebna najugroženijima

Društveno odgovorno poslovanje u doba korona virusa

U kriznim situacijama raste i solidarnost u društvu. Kompanije koje imaju obavezu da brinu o svojim zaposlenima, njihovom zdravlju, ali i o održavanju biznisa, imaju priliku da pokažu i brigu za širu zajednicu i najugroženije porodice i pojedince.

Naši dugogodišnji prijatelji iz Fondacije Divac su, u akciji prikupljanja pomoći, obezbedili donacije iz dijaspore i u ponedeljak 30. marta će biti isporučeno prvih 1.000 paketa higijenskih paketa za 2.600 osoba u Beogradu.

Uroš Delić

“Snabdevanje sredstvima za dezinfekciju i zaštitnom opremom vrši se centralizovano preko države, a mi smo u kontaktu sa lokalnim organizacijama koje imaju potrebe za hranom i osnovnim sredstvima za higijenu za najugroženije. Reč je o siromašnim i nemoćnim licima, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima i beskućnicima koji pakete sa osnovnim životnim namirnicama preuzimaju u lokalnim centrima ili im se, uz pomoć volontera, dostavljaju do kuće”, rekao je Uroš Delić iz Fondacije Divac i pozvao kompanije i zaposlene da im se pridruže.

Svake godine kompanije u Srbiji doniraju oko 10 miliona evra, a 2020. godine će taj iznos sigurno biti mnogo veći jer brojne kompanije sada poklanjaju svoje proizvode, ne naplaćuju usluge i doniraju novac za nabavku respiratora, zaštitnih sredstava, kao i paketa sa prehrambenim i higijenskim proizvodima.

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.