FACILITY MENADŽMENT JE VIŠE OD PUKOG ODRŽAVANJA OBJEKATA

Igor Vojnović

„Ono što će definitivno obeležiti period koji je pred nama, jeste dalja revolucija u primeni novih tehonologija, poput veštačke inteligencije i virtuelne realnosti, u tehnikama upravljanja, zatim digitalizacija usluga i personalizacija poslovnog prostora”, ističe Igor Vojnović, direktor kompanije Novaston Facility Management, dela Novaston platforme.

Da bi se povećala konkurentnost objekata, od facility menadžera će se zahtevati da idu dalje od pukog održavanja „fizičke“ infrastrukture i da se sve više fokusiraju na inovacije i unapređenje objekata prema principima održivosti i zelene gradnje. U 2020. godini proces personalizacije biće i dalje u prvom planu, posebno kada su u pitanju poslovni prostori. Klijenti iz ovog segmenta, ali i zaposleni, sve više očekuju da pružaoci usluga u FM i drugim uslužnim delatnostima obezbeđuju personalizovane usluge koje uvećavaju njihovu vrednost i koje ih stavljaju u “centar pažnje”.

U narednom periodu sve veći značaj dobiće i tzv. Wellness program, kao i programi vezani za lični razvoj zaposlenih, u okviru kojih oni mogu da, tokom radnog vremena i u svom radnom prostoru, vežbaju jogu, upražnjavaju meditaciju i praktikuju druge fizičke aktivnosti kako bi se umanjili loši efekti višečasovnog sedenja.

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.