Novaston posredovao u procesu akvizicije vredne 61 milion evra između kompanija NEPI ROCKCASTLE i BIG CEE

Mia Zečević

Novaston plaforma za property i asset menadžment je, kao ekskluzivni agent za podrsku, učestvovala u procesu prodaje dva maloprodajna objekta u Srbiji između dva uticajna investitora u balkanskoj regiji: NEPI Rockcastle i BIG CEE. Ugovor o kupoprodaji nekretnina ukupne ugovorene vrednosti od 61 milion evra, za maloprodajne objekte Kragujevac Plaza Šoping Centar (ukupne površine za izdavanje od 22.300 m2) i Kruševac ritejl park (ukupne površine za izdavanje od 8.600 m2) je potpisan u junu.

„Obe investicione kompanije su naši dugogodišnji ugledni poslovni partneri i velika nam je čast da sa obe kompanije već godinama sarađujemo na različitim projektima. U okviru ove transakcije ceo naš tim je ostvario značajnu ulogu kao specijalizovani saradnik čitavog procesa, počev od ideje o kupovini/prodaji, preko kompletnog „due diligence“ procesa do finalnog potpisivanja ugovora o transakciji, čije se zatvaranje očekuje u julu ove godine. Na ovaj način, posredovanjem i podrzavanjem čitavog procesa putem pružanja visoko profesionalnih usluga složenog konsaltinga u svim fazama procesa transakcije, još jednom smo potvrdili našu lidersku ulogu i poziciju na tržištu konsaltinga u oblasti upravljanja nekretninama. Nastavićemo ovim putem kako bismo dalje uticali i oblikovali tržište maloprodaje u Srbiji i šire“, izjavila je Mia Zečević, generalna direktorka Novaston platforme.

Pored saradnje sa glavnim investitorima na ovom tržištu, kao što su to, pored BIG CEE i NEPI Rockcastle, IMMOFINANZ, GTC, Ikea Srbija, kao i MK Group, Novkabel i Aleksandar Gradnja, Novaston platforma takođe širi svoje poslovanje u sektoru poslovnog prostora i logistike. Kompanija nudi kompletnu uslugu u oblasti prodaje, izdavanja i upravljanja nepokretnostima, održavanja, marketinga, kao i upravljanja projektima izgradnje, opremanja novih office i lokacija za razvoj proizvodno-logističkih kompleksa. U tom sektoru sarađuje na projektima nove zgrade Razvojnog centra Schneider Electric u Novom Sadu, kao i izdavanju na atraktivnog poslovnog prostora „Revolucija” u Beogradu. Poslovanje širi i u regionu, posebno u Hrvatskoj u kojoj je sada deo rezidencijalno-turističkog projekta Petram Resort & Residences, na istarskom poluostrvu.

Članstva
 

UNICEF Friends Club

Bedž pomažemo Dečija sela

X
Kolačići

Novaston Grupa može koristiti kolačiće kako bi nam pomogli da razumemo vaše potrebe i pružimo vam bolje korisničko iskustvo. Možete sprečiti postavljanje kolačića preko našeg veb sajta promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.